Lege anti-Kovesi, in laboratoarele PSD: Cine nu se prezinta la audieri in comisie sa fie revocat din funcție

Postat la: 13.03.2018 14:55

Comisiile de ancheta pot avea acces la orice informatie detinuta de serviciile secrete sau din cadrul anchetelor derulate de procurori, potrivit unui proiect de act legislativ depus la Senat, scrie ziare.com.


Oficialii care nu se prezinta la audieri risca dosar penal, revocarea din functie si sa fie declarati incompatibili pentru a ocupa alte functii publice pentru 3 ani.

Amintim ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a refuzat sa mearga la comisia de ancheta a alegerilor din 2009 si a raspuns in scris la solicitarile parlamentarilor, ceea ce a infuriat teribil coalitia de guvernare. Absenta lui Kovesi de la comisie a fost unul dintre punctele din raportul prin care ministrul Tudorel Toader ii cerea revocarea.

Mutare SURPRIZĂ în presă: Dan Tăpălagă şi Cristian Pantazi pleacă de la HotNews


Liviu Dragnea a amintit de doua ori in discursul sau de la Congresul PSD de activitatea comisilor parlamentare de ancheta. "Comisiile parlamentare de ancheta isi vor finaliza concluziile in cel mai scurt timp posibil, iar concluziile lor vor fi fructificate atat judiciar, acolo unde e cazul, cat si prin imbunatatirea cadrului legislativ privind drepturile si libertatile fundamentale ale cetateanului", a fost unul dintre mesajele transmise de liderul PSD.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu