Lactalis va plati despagubiri familiilor afectate de contaminarea cu salmonella

Postat la: 14.01.2018 11:55

Grupul francez Lactalis va plăti despăgubiri familiilor afectate de de contaminarea cu salmonella, urmând să retragă 12 milioane de cutii cu lapte praf pentru bebeluşi, fiind afectată exporturile în 83 de ţări, potrivit directorului general al grupului, Emmanuel Besnier, citat de publicaţia Journal du Dimanche, scrie news.ro.

Vineri, grupul a anunţat mai multe retrageri de produse care provin de la fabrica din Craon. Lactalis va plăti despăgubiri familiilor afectate, a declarat recent Emmanuel Besnier, pentru publicaţia franceză, fără a preciza care va fi valoarea despăgubirilor.

Acest scandal afectează exporturile companiei în 83 de state, în contextul în care grupul a decis retragerea a 12 milioane de cutii de lapte praf pentru bebeluşi.

Până în 9 ianuarie, au fost diagnosticaţi cu salmonela 35 de copii în Franţa, după ce au consumat produse provenite de la fabrica Lactalis, potrivit datelor oficiale citate de Journal du Dimanche.

În decembrie, autorităţile franceze au decis retragerea de la vânzare şi export a unor produse pentru bebeluşi fabricate de compania Lactalis, inclusiv unele destinate exportului în România.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu