Klaus Iohannis viziteaza județele Harghita și Covasna

Postat la: 18.07.2017 07:14

Preşedintele Klaus Iohannis va merge marţi în judeţele Harghita şi Covasna, unde va participa la dezbateri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai asociaţiilor profesionale şi va vizita Complexul Monahal Şumuleu-Ciuc, Căminul "Sfântul Ştefan" din Miercurea Ciuc şi fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni.

"Au trecut mulţi ani de când un şef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două judeţe din centrul ţării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoaşterea problemelor locale, identificarea realităţilor zonei, dar şi a elementelor care ţin de viitoarea dezvoltare regională", a spus săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Şeful statului va participa, cu această ocazie, la o dezbatere cu autorităţile locale, care va avea loc la Consiliul Judeţean Harghita în Miercurea Ciuc.

Citește și: UDMR vrea două noi tipuri de tichete pentru angajați, Liviu Dragnea spune 'PAS'

La dezbaterea "Coerenţă şi transparenţă - exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna" vor participa aproximativ 300 de reprezentanţi ai administraţiei publice locale din cele două judeţe, iar evenimentul se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administraţia locală, pe identificarea domeniilor cu potenţial de dezvoltare în această zonă, dar şi pe modul în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ în această zonă.

Şeful statului va merge şi la Catedrala Episcopală Ortodoxă "Sfântul Nicolae" şi Complexul Monahal Şumuleu-Ciuc. "Preşedintele îşi doreşte să sublinieze încă o dată importanţa pe care o acordă încurajării tradiţiilor, respectării drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţie când vorbim despre libertate religioasă, dar şi dezvoltarea parteneriatului între autorităţile locale şi culte în domenii precum cel cultural, social şi educaţional", a afirmat Mădălina Dobrovolschi, potrivit Agerpres.

Preşedintele Iohannis va vizita şi căminul "Sfântul Ştefan" din Miercurea Ciuc, unde va avea şi o întâlnire cu meşteşugari, întreprinzători şi producători autohtoni.

De asemenea, şeful statului va vizita fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, cu tradiţie în îmbutelierea apei minerale.

Tot marţi, preşedintele Iohannis va merge în municipiul Sfântul Gheorghe din Harghita, unde va avea o întâlnire cu reprezentanţii clusterelor, asociaţiilor profesionale şi incubatoarelor din zonă pentru a discuta despre măsurile care ar putea fi luate pentru încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii din zonă.

În aceeaşi zi, şeful statului va participa la ceremonialul militar organizat la Mausoleul de la Mărăşti, în judeţul Vrancea, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la bătălia care a avut loc în această localitate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu