Klaus Iohannis, AVERTISMENT și SOLICITARE pentru PSD: 'Sa nu bage ASTA in negociere'

Postat la: 20.06.2017 21:14

Președintele Klaus Iohannis a lansat un avertisment și o solicitare pentru PSD înainte de votarea moțiunii de cenzură. Iohannis îi avertizează pe liderii PSD să nu negocieze cu UDRM autonomia pe criterii etnice.

”Este natural să existe negocieri. Am fost în permanenţă informat. Nu e cazul să apară că nu ştiu ce se petrece. Aceste negocieri sunt în principiu normale. Vreau să pe această cale să solicit PSD să îşi rezolve problema pe care singur şi-a creat-o.

Citește și: România TV e la un pas să se închidă

Atrag atenţia PSD să nu bage în pachetul de negociere ce nu trebuie negociat. DE exemplu, nu trebuie să se negocieze vreun fel de autonomie pe criterii etnice. În România nu sunt dorite. Nu trebuie negociat aşa ceva sub presiunea unor voturi.

Eu vreau să se rezolve criza să terminăm repede, să fie stabilitate şi să ducem România înainte. Situaţia foarte bună economică a României, suntem văzuţi ca parteneri seriosişi. Să nu dăm impresia că România întră într-o instablitate. Vreau o terminare urgentă a crizei și reluarea normalității

Într-o democraţie parlamentară, așa cum e România, viabilitatea unei majorităţi se testează prin vot. Asta vom vedea mâine.

Citește și: Singura țară de care se teme ISIS .

Iată o întrebare la care fiecare român să dea un răspuns şi să îl ţină minte (n.r. ca PSD vrea să-şi pice guvernul după 6 luni și că dacă PSD e un partid care poate să asigure o guvernare stabilă)

Premier în România, nominalizat sau desemnat de mine, trebuie să fie doar o persoană integră. Nu am de gând să fac fac rabat de la asemenea criterii, enunțate în toamna anului trecut. România are nevoie de un guvern stabil şi de un premier integru.

Ați avut discuții cu Liviu Dragnea sau Sorin Grindeanu? Am spus din capul locului că nu mă amestec în această dispută internă din PSD şi nu o voi face.

Ați un calendar pentru consultări la Cotroceni? Voi anunţa mâine după rezultatul votului. Am un draft de agendă. Lururile vor merge ordonat în orice variantă încât România să funcționeze.

Ce veți face cu demisiile trimise la Cotroceni? Imediat după ce voi reveni în țară o să mă aplec și asupra acestei chestiuni.

Nu există premisele unui conflict politic indelungat.”, a declarat Klaus Iohannis, în Germania.

 

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu