Klaus Iohannis, avertisment de ULTIM MOMENT pentru Guvern și MApN: 'Sunt ferm angajat in susținerea credibilitații Romaniei la nivel inalt'

Postat la: 17.04.2019 12:48

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat, miercuri, Guvernul şi Ministerul Apărării Naţionale să acţioneze "mult mai eficient" pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice. 


"România îşi ia în serios rolul de stat membru NATO, iar eu sunt ferm angajat încă de la începutul mandatului în susţinerea credibilităţii ţării noastre la nivel aliat. Ne respectăm angajamentele asumate în cadrul NATO. Suntem în al treilea an consecutiv în care alocăm 2% din PIB pentru Apărare, în baza acordului politic pe care l-am iniţiat la preluarea mandatului de preşedinte al României, în 2015, dar nu este suficient. Am spus-o şi o repet: atenţionez Guvernul României şi, mai ales, Ministerul Apărării să acţioneze mult mai eficient pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice la care ne-am angajat, astfel încât să fie asigurată cheltuirea completă şi cu folos a sumelor alocate", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferinţa "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre".

Sorina Pintea îl BAGĂ ÎN CORZI pe Tudorel Toader, înainte de CEX PSD: 'Au fost momente în care lucrurile poate nu au mers cum trebuie'


El a subliniat că este în interesul României să-şi consolideze capabilităţile naţionale de apărare pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă. 

La conferinţă participă şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, preşedintele Centrului pentru Analiza Politicilor Europene, Peter B. Doran, consilieri prezidenţiali, diplomaţi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu