Kelemen Hunor despre proiectele UDMR avizate luni: Am stabilit la inceputul anului ca vor fi adoptate

Postat la: 19.06.2017 19:54

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că intrarea în dezbatere, luni, a unor proiecte legislative ale Uniunii la comisiile parlamentare nu are nicio legătură cu negocierile asupra moțiunii de cenzură și că a fost stabilit de la începutul anului că respectivele proiecte vor fi adoptate în această sesiune.

8650ba2d-61b7-4331-ab44-5d19947e131c

Kelemen Hunor a adăugat că liderii grupurilor parlamentare se întâlnesc la fiecare început de săptămână și discută proiecte de lege.

"În momentul de față există o majoritate în Parlament, formată de PSD-ALDE. Noi am asigurat de foarte multe ori voturi pentru proiecte punctuale și așa vom face și de acum încolo. (...) Legea care a fost astăzi în comisie la Senat a fost depusă acum trei-patru luni, și nu astăzi, nu ieri, nu săptămâna trecută. A fost dezbătută în comisii și astăzi s-a adoptat, probabil că va ajunge și în plen. Deci, nu azi-dimineață am scris proiectul de lege. (...) Noi am stabilit la începutul anului că aceste legi vor fi adoptate în această sesiune. Eu, la începutul anului, am spus că la sfârșitul sesiunii de primăvară vom face o analiză a colaborării noastre parlamentare și vom trage o linie. Mai sunt două săptămâni din această sesiune", a declarat Kelemen Hunor la Parlament.

Întrebat dacă nu i se pare ciudat că, în contextul în care miercuri va fi votată moțiunea de cenzură, proiecte inițiate de UDMR au trecut luni de comisiile parlamentare, Kelemen Hunor a răspuns: "Pentru mine, nimic nu e ciudat".

"Nu astăzi ne-am trezit să lucrăm diferite proiecte. (...) A fost o colaborare, zic eu, nici Legea salarizării poate n-ar fi trecut fără voturile noastre. (...) Se apropie sfârșitul sesiunii parlamentare, așa cum am spus de când am semnat acordul de colaborare cu coaliția, noi am prevăzut toate aceste proiecte", a punctat Kelemen Hunor.

Întrebat, de asemenea, cât este de realist scenariul intrării la guvernare a UDMR, Kelemen Hunor a menționat că acest subiect nu a fost în discuție luni.

"Nu este în discuție astăzi. (...) Nu avem în vedere intrarea la guvernare, nu am discutat, nu este un subiect pentru noi", a spus Kelemen Hunor.

Comisiile pentru administrație și pentru drepturile omului au acordat, luni, raport comun favorabil cu amendamente propunerii legislative prin care ziua de 15 martie este consacrată ca sărbătoare a comunității maghiare din România, urmând ca angajaților maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări.

De asemenea, actul normativ prevede ca Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări.

Propunerea legislativă și raportul comun al celor două comisii vor intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.

AGERPRES/(A — autor: Carmen Velicu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu