Jurnalele actorului Alan Rickman, publicate in 2022 sub forma unui singur volum

Postat la: 22.11.2020 09:40

Jurnalele regretatului actor de teatru şi film Alan Rickman, cunoscut pentru roluri din filme ca „Die Hard”, „Harry Potter”, „Love Actually” şi „Eye in the Sky”, vor fi publicate în toamna anului 2022 sub forma unui singur volum, potrivit news.ro.

Cele 27 de volume, scrise de actor pe parcursul a 25 de ani până la moartea sa, în 2016, cu intenţia de a le publica, reprezintă gândurile lui despre actorie şi oferă detalii şi perspective despre prietenii şi politică.

Citește și: DOSAR DRAMA unei femei traficate de 'iubitul' din gruparea Bodi-Tâmplaru - I-a pus PISTOLUL la tâmplă, a tăiat-o și o amenința că o incendiază, pentru bani

Pasionat de teatru, el a făcut şi cronici ale unor spectacole şi oferă poveşti necunoscute de pe platourile de filmare la „Harry Potter”, serie de filme în care a jucat între 2001 şi 2011.

Actorul britanic a început să ţină jurnale în anii 1990. La acel moment, cariera lui luase amploare cu roluri ca Valmont în „Les Liaisons Dangereuses”, cu Royal Shakespeare Company, şi Hans Gruber, în „Die Hard” (1988).

A continuat să îşi relateze cariera, pe măsură ce a jucat, între altele, în filmele „Harry Potter”, „Love, Actually”, „Sense and Sensibility” şi „Galaxy Quest”.

Rickman a ţinut jurnalul până în 2016, când a murit la vârsta de 69 de ani din cauza unui cancer la pancreas.

Canongate a obţinut drepturile de publicare a volumului, aparent intitulat „The Diaries of Alan Rickman”. El va fi editat de Alan Taylor, care a coordonat şi „The Country Diaries”, o colecţie care cuprinde texte scrise de Beatrix Potter, Dorothy Wordsworth, John Fowles şi alţii.

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache - Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

Văduva lui Alan Rickman, Rima Horton, a declarat pentru The Guardian: „Sunt încântată că editura Canongate va publica jurnalele lui Alan şi nu mi-aş fi putut dori să fie desemnat un editor mai bun ca Alan Taylor. Jurnalele nu îl dezvăluie doar pe Alan Rickman actorul, ci şi pe adevăratul Alan Rickman - cu umorul lui, observaţiile tăioase, măiestria lui şi devotamentul pentru arte”.

Taylor a precizat că jurnalele sunt amuzante, indiscrete, inteligent scrise şi oneste şi că provoacă la o lectură compulsivă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu