Jandarmeria Capitalei, avertisment și mesaj pentru copii: 'Sarbatorile de iarna sunt despre colinde si cadouri, nu despre obiecte explozive'

Postat la: 21.11.2020 23:24

Doi adolescenţi de 16 ani au fost prinşi sâmbătă, în apropierea unui complex sportiv din Capitală, în timp ce aruncau petarde pe asfalt, anunță AGERPRES.

"Astăzi, în apropierea unui complex sportiv din Bucureşti, atenţia jandarmilor a fost atrasă de nişte sunete puternice, asemănătoare unor explozii. Deplasându-se în zonă, au observat doi tineri care aruncau petarde pe asfalt, pentru amuzament.

În urma verificării datelor personale, s-au dovedit a fi minori, dar, având vârsta de 16 ani, au şi răspundere penală. Materialele pirotehnice folosite făceau parte din categoria celor interzise la deţinere de persoanele fizice neautorizate, având o încărcătură de explozibil destul de mare, care ar fi putut să le pună în pericol integritatea fizică", precizează Jandarmeria Capitalei.

Citește și: Analiza specialiștilor: când va începe scăderea cazurilor de Covid-19 în România/SURSE

Conform sursei citate, în cauză au fost întocmite actele necesare continuării cercetărilor, în baza Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

"Copii, sărbătorile de iarnă sunt despre colinde şi cadouri, nu despre obiecte explozive care vă pun viaţa sau sănătatea în pericol! Având în vedere că ne apropiem de această perioadă, atragem atenţia părinţilor să-i supravegheze atent pe minori!", transmit reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu