Italia: Zeci de mii de persoane au demonstrat la Milano in semn de solidaritate cu migranții

Postat la: 20.05.2017 20:24

Zeci de mii de persoane, între care politicieni și primarul orașului, au defilat sâmbătă la Milano, în nordul Italiei, pentru a-și exprima solidaritatea cu migranții, relatează AFP.

410d0f5d-aa37-4d51-a403-4d94ecfc0a03

Participanții la manifestație au purtat o pancartă cu mesajul "Împreună fără ziduri" în spatele căreia se afla o barcă pneumatică asemănătoare celor folosite de migranți pentru a traversa Marea Mediterană în drumul lor către Italia.

La demonstrație au participat și președintele Senatului, Pietro Grasso, primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, și fostul comisar pentru drepturile omului, Emma Bonino.

Referindu-se la căderea Zidului Berlinului în noiembrie 1989, Pietro Grasso, membru al Partidului Democrat (PD, stânga), a afirmat că din acea zi "noi am început să respirăm un aer nou, un aer de libertate și speranță".
"Astăzi spunem cu voce tare, cu fermitate și seninătate, că nu vom face un pas înapoi, nu vom construi noi ziduri și diviziuni din cărămizi de intoleranță, rasism și teamă", a mai spus președintele Senatului.

Numeroși lideri ai dreptei s-au opus acestui demers, Matteo Salvini, lider al Ligii Nordului (antiimigrație), dând asigurări că protestatarii cer "mai multe drepturi pentru migranți" pentru că "italienii îi interesează prea puțin".

Această manifestație "îi face fericiți pe traficanții de migranți" și reprezintă "o insultă pentru italienii care trăiesc sub pragul sărăciei", a spus Salvini.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Moise, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu