ISU a facut RAVAGII printre cluburi, dupa tragedia de la Colectiv: Au fost descoperite sute de baruri și discoteci cu nereguli GRAVE! Amenzi URIAȘE

Postat la: 08.12.2017 08:15

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a descoperit, într-o lună, aproape 200 de cluburi, baruri şi discoteci care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu în urma unor controale desfăşurate la nivel naţional. Pentru neregulile constatate, pompierii au dat amenzi în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei.

Potrivit IGSU, în perioada 3 noiembrie – 5 decembrie s-au desfăşurat, la nivel naţional, la fiecare sfârşit de săptămână, 847 de controale în cluburi, baruri şi discoteci.

Citește și: Veşti BOMBĂ pentru angajaţi. Vârsta de pensionare va CREŞTE

Astfel, au fost găsite 2.906 de nereguli, care au fost sancţionate cu 654 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.548.350 lei. Dintre acestea, 36 de amenzi în valoare de 88.550 lei au fost date pentru nerespectarea legii antifumat.

De asemenea, au fost descoperite 195 de baruri care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, însă nu au fost încălcări grave ale legii, astfel nu s-a impus închiderea lor, anunță News.ro.

Citește și: Sondaj BOMBĂ prezentat de Marius Pieleanu, la Antena 3: Ce politicieni sunt în topul preferințelor / FOTO

Pompierii au verificat, în cadrul acţiunilor, modul în care este asigurat localul cu mijloace tehnice de primă intervenţie, modul de exploatare a instalaţiei electrice de iluminat şi a sistemului de încălzire, asigurarea căilor de evacuare în caz de incendiu, existenţa autorizaţie de securitate la incendiu, precum şi modul în care este respectată legea antifumat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu