Istoricul Lucian Boia, critici pentru clasa politica: Mulți dintre ei nu sunt capabili sa se exprime corect in limba romana, au un orizont cultural limitat

Postat la: 13.07.2018 09:14

Istoricul Lucian Boia susține că elita politică din prezent este de o calitate foarte scăzută, folosind un discurs antieuropean pentru a reuși să scape de problemele cu legea.

„E și o elită politică acum de o calitate dubioasă, de o calitate foarte, foarte scăzută, oamenii ăștia nu au o cultură europeană, nici cultură românească. Mulți dintre ei nu sunt capabili să se exprime corect în limba română, ce să mai vorbim de sentimente antioccidentale, au un orizont cultural limitat”, a declarat Lucian Boia la Digi24.

Referitor la discursul antieuropean al unor lideri politici, istoricul a precizat: „Pe moment caută să își salveze pielea și atunci nu mai merg pe mâna Europei. Între a intra în pușcărie și a face o România cu adevărat europeană, oamenii aleg să nu intre în pușcărie, dar atitudinea a dereglat întreaga societate românească. Nu cred că va avea câștig de cauză în România discursul antioccidental, cred că și sondajele dau rezultate pozitive, românii se simt legați de Occident”.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu