Israelul condiționeaza recunoașterea noului guvern palestinian de dezarmarea Hamas

Postat la: 13.10.2017 02:25

Israelul a anunțat joi că nu va recunoaște guvernul palestinian unificat Fatah-Hamas decât dacă Hamas depune armele și renunță la apelul la distrugerea statului evreu, informează Xinhua.

25940d07-7d7a-4f8c-9ccf-e4b46a7cfb8d

"Atâta vreme cât Hamas nu depune armele și continuă să ceară distrugerea Israelului, Israelul consideră că (organizația Hamas) este răspunzătoare de toate activitățile teroriste cu originea în Gaza", a comunicat cabinetul premierului israelian Benjamin Netanyahu. "Orice conciliere între Autoritatea Națională Palestiniană și Hamas trebuie să includă respectarea acordurilor internaționale, respectarea condițiilor Cvartetului", se arată în declarație, cu referire la cerința Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană și Rusia) ca Hamas să recunoască statul Israel.

După aproape două zile de discuții mediate de Egipt, desfășurate cu ușile închise la Cairo, organizațiile palestiniene rivale Hamas și Fatah au ajuns joi la un acord despre care nu se cunosc încă toate detaliile. Guvernul de uniune Fatah-Hamas va prelua de la 1 noiembrie punctul de trecere de la Rafah, dintre Egipt și Fâșia Gaza, iar de la 1 decembrie va controla întreaga Fâșie Gaza, guvernată până acum de Hamas. Rămâne incert viitorul a 25.000 de membri ai aripii armate a acestei grupări.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Adrian Dădârlat)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu