Israelul a redeschis punctul de trecere spre Sinaiul egiptean

Postat la: 21.04.2017 14:15

Israelul a redeschis vineri punctul de trecere de la Taba spre Sinaiul egiptean, după mai mult de o săptămână în care acesta a fost închis din cauza riscului de atentate, descurajându-şi în acelaşi timp cetăţenii să se deplaseze în peninsulă, informează AFP, conform agerpres.

Acest punct de trecere a fost închis în 10 aprilie, în urma unui tir de rachetă tras dinspre peninsula egipteană Sinai spre sudul Israelului şi revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), a cărui ramură locală este activă în nordul peninsulei.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

De asemenea, această decizie a fost luată la o zi după atentatele sângeroase îndreptate împotriva bisericilor copte din Egipt, revendicate de gruparea ultraradicală.

În baza unei evaluări a serviciului israelian de contraterorism, 's-a decis să se autorizeze ieşirea cetăţenilor israelieni spre Sinai prin punctul de trecere de la Taba', a anunţat biroul de presă al premierului israelian Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

Totodată, textul subliniază că 'ameninţarea împotriva israelienilor rămâne reală' şi îi îndeamnă pe aceştia să evite regiunea Sinai din Egipt, destinaţie turistică populară printre israelieni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu