Iranul respinge oferta la dialog facuta de Trump

Postat la: 11.08.2018 12:55

Ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif a exclus sâmbătă o întâlnire între iranieni şi americani după reintroducerea sancţiunilor de către SUA împotriva Teheranului, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.


Este pentru prima oară când Iranul respinge într-un mod atât de explicit o ofertă la dialog propusă de preşedintele Donald Trump.

Întrebat de agenţia de presă Tasnim, apropiată conservatorilor, despre o posibilă întâlnire cu secretarul de stat Mike Pompeo sau cu alţi responsabili americani în marja apropiatei Adunări Generale a ONU din septembrie, Zarif a spus: "Nu, nu va fi nicio întâlnire".

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său iranian Hassan Rouhani vor fi prezenţi la această sesiune.

"Cu privire la recenta propunere de discuţii a lui Trump, poziţia noastră oficială a fost anunţată de preşedinte şi de către noi. Americanii nu sunt oneşti şi aderenţa lor la sancţiuni nu permite nicio formă de negociere", a declarat ministrul iranian agenţiei de presă locale.

SUA au reintrodus sancţiunile împotriva Iranului marţi, după retragerea lor unilaterală în luna mai din acordul privind programul nuclear încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri.

Zarif s-a întâlnit frecvent cu fostul secretar de stat american John Kerry în cursul negocierilor care au dus la încheierea acestui acord.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu