Iranul reacționeaza ferm la ultimatumul lui Donald Trump: 'Nu va accepta nicio modificare'

Postat la: 14.01.2018 09:54

Iranul a reafirmat sâmbătă că refuză orice modificare a acordului nuclear încheiat cu marile puteri, ca reacţie la ultimatumul preşedintelui american, Donald Trump, care a cerut o înăsprire a condiţiilor acestei înţelegeri, transmite AFP, conform agerpres.ro


"Republica Islamică Iran (...) nu va lua nicio măsură în afara angajamentelor din cadrul acordului nuclear", a precizat, într-un comunicat, ministerul iranian al Afacerilor Externe, repetând că Teheranul refuză să "renegocieze" acest acord. 

De asemenea, Iranul "nu va accepta nicio modificare a acestui acord, nici astăzi, nici în viitor, şi nu va permite conexarea acordului nuclear cu alte probleme".

Un ministru salută convocarea CEx: 'Lucrurile trebuie puse la punct'


Şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, îl acuzase vineri pe preşedintele american, Donald Trump, că doreşte "cu disperare" să saboteze acordul privind programul nuclear iranian, care prevede o ridicare progresivă şi condiţionată a sancţiunilor internaţionale impuse Iranului în schimbul garanţiei că Teheranul nu se va dota cu arma nucleară.

Alimentul care produce boli GRAVE: Avertisment dur al medicilor


Rusia consideră ca 'extrem de negative' recentele comentarii ale preşedintelui american Donald Trump referitoare la acordul privind programul nuclear iranian, a declarat sâmbătă adjunctul ministrului de externe rus Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, potrivit Reuters. 

Liderul de la Casa Albă a afirmat vineri că SUA rămân deocamdată în acordul istoric din 2015 privind programul nuclear iranian, dar a avertizat că aliaţii europeni şi Congresul trebuie să lucreze cu el pentru a remedia 'lacunele dezastruoase' ale acordului. 

Preşedintele american a confirmat suspendarea sancţiunilor economice contra Teheranului, decisă în conformitate cu acest acord, Casa Albă precizând că este "ultima suspendare pe care o va semna". 

Concret, mai rămân 120 de zile, până la viitorul termen de suspendare a sancţiunilor, pentru a se ajunge la o înţelegere cu europenii asupra unui acord vizând înăsprirea condiţiilor din textul iniţial, a explicat un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei americane.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu