Iran: Parlamentul restrange aplicarea pedepsei cu moartea pentru trafic de droguri

Postat la: 13.08.2017 17:54

Parlamentul iranian a adoptat duminică un amendament prin care se reduce incidența aplicării pedepsei cu moartea în cazurile de trafic de droguri, potrivit site-ului de internet al legislativului de la Teheran, informează AFP.

ca019ff9-1a7a-4785-bcc4-79209f271834

Amendamentul, care trebuie aprobat de Consiliul Gardienilor Constituției, instanță dominată de conservatori, ar putea salva viața a numeroși condamnați care așteaptă pe culoarele morții. Legea amendată se va aplica retroactiv, potrivit parlamentului.

Conform Amnesty International, Iranul figurează printre primele țări din lume cu cele mai multe execuții, majoritatea dintre ele prin spânzurare pentru delicte privind traficul de droguri.

Potrivit noii legislații, producția sau distribuția de heroină, cocaină și amfetamine va fi pasibilă de pedeapsa cu moartea la o cantitate mai mare de două kilograme, față de 30 de grame până acum. Cantitatea pentru opiu și marihuana va crește de la 5 kilograme, în prezent, la 50 de kilograme.

În intervalul a două zile în anul 2009, 44 de persoane găsite vinovate de trafic de droguri au fost spânzurate într-una dintre cele mai importante execuții în masă din Iran.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu