Irak: Un atentat la Kirkuk s-a soldat cu cel puțin doi morți

Postat la: 17.09.2017 00:25

Explozia unui automobil-capcană a ucis cel puțin doi irakieni sâmbătă, la Kirkuk, la 240 de kilometri la nord de Bagdad, a declarat un oficial din serviciile de securitate, citat de AFP și Reuters. Zece oameni au fost răniți, a adăugat aceeași sursă, care a precizat că atentatul a avut ca țintă un magazin în care se vindeau băuturi alcoolice.

3f270e37-33ff-4459-89e6-3f70b38508fb

O sursă care a dorit să rămână anonimă a declarat agenției Xinhua că a fost vorba de un atentat sinucigaș și că bilanțul este de trei morți.

Atacul a provocat daune unor spații comerciale și a incendiat trei vehicule, potrivit informațiilor oficiale.

La Kirkuk, capitala provinciei cu același nume, tensiunile politice cresc pe măsură ce se apropie referendumul pentru independența Kurdistanului, programat pe 25 septembrie, observă AFP. Un comunicat al ministerului de interne de la Bagdad, preluat de Reuters, nu face însă nicio referire la acest context și menționează doar că a fost vorba despre un atac terorist.

Orașul, un important centru petrolier, se află în afara regiunii Kurdistan, dar a fost ocupat de trupele kurde peshmerga după retragerea armatei irakiene din fața ofensivei Statului Islamic, în 2014. Kurzii au împiedicat astfel accesul jihadiștilor la resurse economice importante.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Daniela Juncu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu