Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat roman - Cine este cel care l-a detronat

Postat la: 13.09.2019 07:07

Daniel Dines, românul care a fondat compania de software UiPath, este imaginea de pe coperta din septembrie 2019 a revistei Forbes Magazine, ediția americană, fiind prezentat drept ”Boss of the Bots”

Dines deţine în prezent peste 20% din compania UiPath, care a fost evaluată de specialiştii Forbes la 7 miliarde de dolari, după ultimele investiţii obţinute.

Astfel, Daniel Dines ar deţine o avere de cel puţin 1,4 miliarde de dolari şi l-a depăşit pe Ion Ţiriac, a cărui avere a fost estimată la 1,1 miliarde de dolari, potrivit celui mai recent top Forbes.

Citește și: BREAKING Soția lui Gheorghe Dincă va fi AUDIATĂ din nou de procurori - De ce e suspectată

În urmă cu doi ani, compania lui Dines avea sediul central în Bucureşti, 150 de angajaţi şi o valoare de aproximativ 5 milioane de dolari.

În prezent, sediul UiPath este într-un zgârie-nori situat pe Park Avenue în Manhattan (New York) şi are 3.200 de angajaţi în peste 30 de birouri în întreaga lume.

Anul trecut, compania românului a avut un profit de 155 de milioane de dolari, iar aşteptările specialiştilor arată că, în acest an, profitul ar putea fi dublu.

În luna aprilie, mai mulţi investitori de pe Wall Street au finanţat compania lui Daniel Dines cu 568 de milioane de dolari, transformându-l pe Dine în primul miliardar de boţi din lume şi cel mai bogat român.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu