Ion Cristoiu publica NUCLEARA: SUA trimit ofițeri FBI și Secrete Service in Romania

Postat la: 13.01.2018 10:15

Jurnalistul Ion Cristoiu publică o informație care, dacă se dovedește reală, va tulbura apele la București. El susține că SUA activează planul “Combating terrorist and Foreign Fighter Travel” și va trimite ofițeri FBI și Secrete Service în România și Bulgaria pentru a identifica mercenarii din Europa care se înrolează formațiunea Stat Islamic.

Citește și: Gabriela Firea intervine în scandalul din PSD: 'Trebuie să ne întâlnim urgent'

Citește și: Șeful Comisiei SRI, solicitare la miezul nopții: 'Situația nu poate așteapta până la CExN de la Iași'

Statele Unite au un plan de trimitere a ofițerilor din serviciile speciale în România și Bulgaria, pentru monitorizarea călătoriilor suspecților de terorism islamic

Comisia McCaul a Congresului american descrie haosul din Uniunea Europeană: migranți care intră și ies din Italia fără să fie întrebați cum îi cheamă, servicii secrete care nu cooperează, schimburi de informații care se fac “selectiv”, vameși din Spațiul Schengen care verifică doar 30% din pașapoarte.

IMPORTANT PENTRU TOȚI CITITORII!

Îngrijorarea americanilor se refere în special la revenirea acasă (după terminarea luptelor din Siria) a așa-numiților “Luptători Străini”- mercenari din Europa care fuseseră înrolați în grupul terorist sunnit Stat Islamic (aka ISIS, Daesh) și care aveau practic posibilitatea să se îmbarce spre SUA, ajutați de breșele din sistemul de securitate european. McCaul menționa în context că au fost ani când SUA au oferit 10 milioane de vize pentru străinii care solicitau ședere temporară sau permanentă și devenea evident că Europa poate deveni rapid placă turnantă spre State a teroriștilor Daesh reveniți acasă, greu de identificat dacă numele lor nu apare în nicio bază de date. În astfel de situații, Washington activează planul “Combating terrorist and Foreign Fighter Travel”, care îi ajută pe ofițerii din FBI și Secret Service, deplasați în România sau Bulgaria- țări de tranzit pentru “Luptători străini”, să supravegheze și să detecteze istoricul și traseele suspecte ale celor care ar dori să se îmbarce pentru SUA pe un aeroport din Balcani sau care revin dinspre Turcia”, arată Ion Cristoiu, pe blog.

Cristoiu susține că oficialii de la Washington au informații conform cărora mulți ”luptători străini” ai Statului Islamic provin chiar din România.

”În decembrie 2017, publicația “Cristoiu Blog” avertiza, citând surse occidentale, că România are cetățeni care au participat activ la luptele din Siria și Irak, înrolați în milițiile Daesh. Așa-numiții “Luptători străini” europeni au călătorit spre Siria invariabil prin Istanbul și au fost repartizați, în general, la unități islamiste din zona Aleppo după trecerea frauduloasă a poroasei frontiere cu Turcia. În 2017 se împlineau 3 ani de la declararea Califatului Islamic de către Daesh și, în același an, Siria și Irak anunțau încheierea operațiunilor împotriva Daesh și recucerirea teritoriilor controlate de teroriști. Nu era, însă, vorba de simple anunțuri: în economia faptelor, încetarea luptelor a sporit exodul “Luptătorilor Străini” spre Europa și revenirea “acasă”, cu consecințele de rigoare. În timp ce Marea Britanie a trimis deja la închisoare un sfert din jihadiștii reveniți în Regat, cu cazuistica anunțată punctual și public, iar Statele Unite publică lista “Luptătorilor Străini” nord-americani, în România guvernează secretomania, iar accesul la orice informație oficială legată de jihadiștii români a fost blocat: Ministerul Afacerilor Externe, Președinția, Ministerul Afacerilor Interne, Administrația Penitenciarelor au invocat de-a valma legislația și secretul de stat pentru a menține o maladivă perdea de protecție pe un subiect de larg interes pentru siguranța națională”, mai arată jurnalistul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu