Iohannis, mesaj FERM dupa intalnirea cu Donald Tusk: 'Romania NU ACCEPTA...' - VIDEO

Postat la: 13.10.2017 16:15

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, context în care a afirmat că România nu acceptă propuneri care conduc către o Europă cu mai multe viteze.

Citeşte şi: OFICIAL: Noii miniştri, votaţi în şedinţa CEX. Cine s-a OPUS și ce se întâmplă cu foștii miniștri - VIDEO

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Donald Tusk se află într-un proces de consultare a membrilor Consiliului European în vederea pregătirii unui document, de tip foaie de parcurs, privind paşii care urmează să fie întreprinşi în procesul de consolidare a UE, documentul urmând să fie discutat la reuniunile viitoare ale Consiliului.


"În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat în mod ferm poziţia României de a nu accepta propuneri care conduc către o Europă cu două sau mai multe viteze sau către o Europă a cercurilor concentrice. Astfel de opţiuni nu ar face decât să adâncească diviziunile între statele membre", se arată în comunicatul citat.

Citeşte şi: PSD a HOTĂRÂT: Directive de ULTIMĂ ORĂ privind relaţia cu Guvernul - VIDEO

Şeful statului a afirmat că principiul inclusivităţii trebuie să aibă un rol esenţial în procesul de consolidare a Uniunii Europene.


"Avansarea într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre, trebuie să fie principalul obiectiv la nivel european", se menţionează în comunicat. 

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat şi pentru o Europă unită, puternică, coezivă şi coerentă, mai aproape de cetăţenii săi şi puternic profilată în plan global. 

"Acest deziderat va defini acţiunea României pe perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019", precizează Administraţia Prezidenţială. 

În acest context, au fost abordate şi elemente legate de pregătirea Summitului care va avea loc la Sibiu în 2019.

Citeşte şi: Mihai Tudose a făcut ANUNŢUL: Ce se întâmplă cu SPLIT TVA - VIDEO .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu