Intervenție FARA PRECDENT a BNR: acuzații grave la adresa PSD. Apel catre toate partidele

Postat la: 22.11.2020 12:00

Banca Națională a României are o intervenție fără precedent într-o campanie electorală. BNR condamnă faptul că cei de la PSD utilizează imagini și declarații ale specialiștilor BNR în cadrul spoturilor de campanie electorală. De asemenea, BNR face apel către toate partidele să nu utilizeze analizele specialiștilor în campania electorală.

Citește și: Ne așteaptă o iarnă de COȘMAR: agricultura românească s-a PRĂBUȘIT și producția este la nivel de avarie

”Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.

BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre.

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.

Toate analizele și punctele de vedere care reflectă poziția BNR se regăsesc în rapoartele și analizele publicate pe site-ul instituției sau în declarațiile de presă ale Guvernatorului.”, scriu cei de la BNR.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu