Intalnire cheie pentru Klaus Iohannis: președintele Egiptului, vizita oficiala in Romania, intr-un context internațional agitat

Postat la: 14.06.2019 15:00

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, care efectuează o vizită oficială în România, a informat Administraţia Prezidenţială.

Citește și: Eșec de proporții: pe mandatul României s-a OFICIALIZAT primul pas pentru Europa cu două viteze

Vizita în România a preşedintelui egiptean are loc la invitaţia omologului român. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cu prilejul consultărilor oficiale, cei doi şefi de stat vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda cooperarea bilaterală pe toate domeniile de interes comun, în special în cel economic. 

De asemenea, cei doi şefi de stat vor trece în revistă realizările celor două ţări din perspectiva exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi de către Egipt a Preşedinţiei Uniunii Africane. 

Potrivit sursei citate, vizita înaltului oficial în România se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, cei doi şefi de stat având contacte dese în cadru multilateral, inclusiv cu ocazia Forumului la nivel înalt Africa-Europa (Viena, 17-18 decembrie 2018), a Conferinţei de Securitate de la Munchen (15-16 februarie 2019) şi a Forumului UE-Liga Statelor Arabe (Sharm El-Sheikh, 23 februarie 2019). 

"Vizita oficială a preşedintelui Abdel Fattah El-Sisi reflectă soliditatea relaţiei bilaterale, precum şi faptul că Egiptul, factor important în asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, este unul dintre prietenii tradiţionali ai României în regiune", arată Administraţia Prezidenţială.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu