Institutia Prefectului judetul Constanta: Precizari importante despre declaratia pe propria raspundere

Postat la: 21.11.2020 12:36

  • În unltimele ore au apărut mai  multe aplicatii care genereaza declaratii pe propria răspundere însă nerecunoscute de forțele de munca.
  • Declarația poate fi tipizată sau redactată de mana cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip (numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării)

În ultimele ore, în mediul online au apărut mai multe aplicații care generează declarații pe proprie răspundere. Facem precizarea că astfel de aplicații nu sunt recunoscute de forțele de ordine, nu respectă prevederile ordinului de carantinare și nu există garanția faptului că dezvoltatorii aplicațiilor au dreptul să fie operatori de date cu caracter personal.

"Reiterăm faptul că poate fi folosită declarația pe proprie răspundere tipizată sau poate fi redactată și de mână, cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip (numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării), necesitând totodată semnătura olografă a titularului", precizează Instituția Prefectului- Județul Constanța


 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu