Inspectoarele care au verificat DNA, ironie usturatoare pentru Kovesi - DOCUMENT

Postat la: 13.10.2017 22:55

Inspectorii care au făcut controlul la DNA au formulat mai multe răspunsuri separate la criticile aduse de DNA. În unele cazuri, inspectorii recunosc erorile constatate de conducerea DNA, în altele îşi menţin poziţia privind neregulile constatate. Inspecţia Judiciară a furnizat răspunsurile în urma criticilor publice formulate de şefa DNA în şedinţa secţiei de procurori a CSM.

Unul dintre răspunsurile formulate aparţine inspectoarelor Monica Pleşea şi Mihaela Hitruc. Acestea îşi menţin afirmaţiile potrivit cărora tonul folosit în discuţiile cu ele de procurorul şef al DNA era "uşor ameninţător".

"Tonul folosit nu a fost nepoliticos, dar a fost imperativ, autoritar şi uşor ameninţător. Invariabil, după aceste episoade, procurorul şef direcţie se aşeza lângă inspectorii Rădescu Elena şi Prisacariu Cornelia Irina, cu care purta discuţii amicale", spun cele două.

Vezi şi: Rovana Plumb îl acuză de MINCIUNĂ pe Mihai Tudose. Mărturii din şedinţa PSD în care şi-a anunţat demisia

În obiecţiuni, DNA a precizat că şeful instituţiei a primit o caracterizare copiată din cărţile de management, inspectorii precizând că este "o încadrare a unui comportament al unui conducător de instituţie, perceput în mod direct, într-un tipar studiat şi reţinut în procesul complex reprezentat de învăţarea materiei". "

Răspunsul celor două inspectoare este o ironie usturătoare pentru şefa DNA. Monica Pleşea şi Mihaela Hitruc fac o aluzie la teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, verificată de CNADTCU, instituţie care a stabilit că 4% din conţinut este plagiat.

"Dacă, totuşi, se insistă, în opinia conform căreia frazele ar fi fost copiate, considerăm că, în cuprinsul vast al raportului, acestea se încadrează mult sub pragul general acceptat de 4%", spun inspectoarele.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu