INCREDIBIL Donald Trump AMENINȚA țarile NATO și rostește numele Germaniei: 'Ma voi ocupa eu de ele'

Postat la: 18.05.2018 01:55

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat joi că Washingtonul "se va ocupa" de ţările membre NATO care nu îşi respectă obligaţiile faţă de alianţă, informează Reuters. Ca exemplu de ţară care nu face suficiente eforturi, el a menţionat explicit Germania.

La şedinţa cabinetului american unde preşedintele a făcut aceste remarci a participat şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Acesta a elogiat activitatea lui Trump în sprijinul alianţei nord-atlantice: "Rolul dumneavoastră conducător în privinţa cheltuielilor pentru apărare a contribuit într-adevăr la o schimbare". Stoltenberg a arătat că în prezent toţi aliaţii îşi sporesc cheltuielile militare şi niciunul nu a mai redus bugetele alocate acestui sector, scrie agerpres.ro.

Citește și: Halep are mare noroc: ‘Cadou’ oferit de viitoarea rivală

Reuters reaminteşte că în campania sa electorală din 2016 Donald Trump şi-a exprimat scepticismul privind utilitatea NATO. După preluarea mandatului, el a insistat de mai multe ori asupra creşterii bugetelor pentru apărare ale tuturor ţărilor membre ale alianţei.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu