Incident la ambasada Venezuelei din Washington - Mai mulți susținatoir ai lui Maduro au fist reținuți

Postat la: 16.05.2019 19:56

Poliția americană a reținut mai mulți susținători ai lui Nicolas Maduro care protestau în incinta Ambasadei Venezuelei de la Washington, după ce aceștia au refuzat să părăsească clădirea, potrivit Associated Press.

Ei consideră că Nicolas Maduro este președintele legitim al Venezuelei și au decis să protesteze în incinta Ambasadei ca urmare a deciziei Statelor Unite și a altor aproximativ 50 de țări de a-l recunoaște pe Juan Guaido ca președinte interimar.

Protestul a început în urmă cu peste o lună, când aproximativ 30 de activiști au început un protest în interiorul clădirii, însă numărul lor a scăzut pe parcurs. În momentul intervenției Poliției, în incintă se mai aflau patru protestatari.

Intervenția forțelor de ordine pentru evacuarea Ambasadei a avut loc la solicitarea noului ambasador al Venezuelei la Washington, numit recent de Juan Guaido.

Venezuela se află într-o criză politică din luna ianuarie, când Juan Guaido s-a proclamat președinte interimar, într-o încercare de a-l îndepărta de la putere pe președintele Nicolas Maduro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu