Incepe razboiul: Doua rachete lansate din Fasia Gaza au cazut in enclava palestiniana

Postat la: 07.12.2017 19:54

Armata israeliană a anunţat joi că două rachete trase către Israel dinspre Fâşia Gaza au căzut în interiorul enclavei palestiniene, transmite Reuters. Sirenele au sunat în sudul Israelului în diverse localităţi din apropierea Fâşiei Gaza joi, zi în care palestinienii au protestat masiv, în Gaza şi Cisiordania, contra deciziei din ajun a preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Deocamdată nicio grupare militantă palestiniană nu a revendicat lansarea celor două rachete dinspre Fâşia Gaza. Mişcarea islamistă Hamas a făcut apel joi la o nouă revoltă populară a palestinienilor după decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul capitală a Israelului. "Nu putem face faţă politicii sioniste susţinute de SUA decât prin lansarea unei noi intifada" începând de vineri, a declarat liderul Hamas, Ismail Haniyeh, într-un discurs susţinut în Gaza. El a mai spus că anunţul lui Trump este o 'declaraţie de război'.

"Afirmăm că Ierusalimul este unit, nu (divizat) în Est şi Vest, şi va rămâne capitala Palestinei, a întregii Palestine", a afirmat de asemenea liderul Hamas, grupare islamistă cu sediul în Gaza.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Trump a cerut Departamentului de Stat american să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile, conform Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, iudaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu