Incep atacurile grele de campanie in SUA. Biden susține ca Esecul lui Trump in fata pandemiei `il descalifica total` pentru presedintie

Postat la: 17.09.2020 05:56

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, l-a atacat frontal miercuri pe adversarul său, Donald Trump, pe tema COVID-19, punând sub semnul întrebării credibilitatea preşedintelui SUA care flutură promisiunea realizării iminente a unui vaccin în timp ce ţara se apropie de pragul de 200.000 de morţi, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Aproape 40 de migranţi au fost transportați în condiţii deplorabile din România și au ajuns în Austria

Modul în care a gestionat pandemia de coronavirus de la începutul anului 2020 "îl descalifică total" pe omul de afaceri republican pentru al doilea mandat pentru care candidează la 3 noiembrie, a acuzat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama într-un discurs ţinut miercuri din fieful său din Wilmington, în statul Delaware.

"Prima responsabilitate a unui preşedinte este să protejeze poporul american, iar el nu face asta", a declarat Joe Biden, făcând din pandemie simbolul cel mai tragic al ceea ce consideră incapacitatea preşedintelui de a guverna.

Marţi seară, Donald Trump a încercat din nou să liniştească populaţia în cursul unei emisiuni de televiziune afirmând că coronavirusul va sfârşi prin a dispărea cu timpul - în contextul în care circa o mie de americani mor zilnic din cauza virusului, iar bilanţul oficial va atinge 200.000 de decese în zilele următoare, bilanţ mult subestimat.

"Totul va fi bine, este pe cale să dispară. Şi va dispărea şi mai repede cu vaccinurile", a spus liderul administraţiei americane la postul ABC.

După care a vorbit despre construirea unei imunităţi colective, contaminarea naturală a unei proporţii suficiente din populaţie pentru a stopa circulaţia coronavirusului, un nivel atins însă cu un număr proporţional de decese.

Aparent, preşedintele american a folosit greşit cuvintele pentru că a spus "mentalitate de grup" ('herd mentality' în loc de 'herd immunity').

"Trump a confirmat marţi seară, din nou, că, după ce a lăsat să se înrăutăţească criza sanitară cea mai gravă din ultimii 100 de ani, nu numai că nu are niciun plan, dar nu înţelege nimic", a spus purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden, Kate Bedingfield.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu