Incendiul de vegetatie uscata si resturi de exploatare forestiera din zona Gheorgheni a fost stins

Postat la: 13.09.2019 10:56

Incendiul de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră din zona Gheorgheni, izbucnit miercuri, a fost stins, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, potrivit Agerpres.

Pentru stingerea focului, care se manifesta pe aproximativ trei hectare, au acţionat zeci de pompieri militari şi civili, precum şi lucrători silvici, intervenţia fiind extrem de dificilă din cauza terenului accidentat, a lipsei surselor de apă, precum şi a riscului extinderii la pădurea din apropiere.

Citește și: Gheorghe Dincă, declarații ȘOCANTE: 'Păstram oasele în curte ca să hrănesc animalele'

În cursul nopţii de miercuri spre joi, dar şi a nopţii de joi spre vineri, zona a fost supravegheată de pompieri, respectiv pădurari, pentru ca cioatele care fumegau să nu se reaprindă. 

"Pădurarii care au stat în supraveghere în noaptea de joi spre vineri au spus că nu mai este nevoie de intervenţia noastră. Incendiul este stins, dar în eventualitatea în care se va reaprinde, vom trimite echipaje de intervenţie acolo", a precizat Alina Ciobotariu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu