Incendii și explozii produse in centre comerciale, depozite și alte cladiri (cronologie 2015-2017)

Postat la: 17.09.2017 16:24

Un incendiu a izbucnit în 17 septembrie 2017 la un depozit de artificii situat în localitatea constănțeană Agigea, pe DN39, la fața locului intervenind inițial două autospeciale de pompieri și urmând a fi mobilizate și alte forțe suplimentare de intervenție, informează reprezentanții ISU ''Dobrogea'' Constanța.

cabbe75a-68df-4560-9e39-5217008a2928

* UPDATE Constanța: Incendiu la un depozit de artificii, în Agigea, pe DN39

* * *

30 august 2017 — Un incendiu violent a izbucnit la o hală de 5.000 mp din comuna Șag, în apropierea municipiului Timișoara. Toți angajați au fost evacuați, nu au fost victime umane, ci doar pagube materiale. La fața locului s-au deplasat opt autospeciale și 60 de pompieri de la Timișoara și Deta.
5/6 august 2017 — Un depozit de băuturi răcoritoare și alcoolice din municipiul Slatina a luat foc, pentru stingerea incendiului, care s-a manifestat generalizat pe o suprafață de 600 de metri pătrați, intervenind mai multe echipaje de pompieri timp de o oră și jumătate. Cauza probabilă a izbucnirii focului a fost un scurtcircuit electric.
26 mai 2017 — Un incendiu a izbucnit la un depozit din localitatea Dărăști, județul Ilfov. Au fost trimise opt autospeciale de stingere și două autoscări, o ambulanță SMURD și o mașină de descarcerare. Construcția, o hală din structură metalică, era amenajată ca depozit pentru arhivă.
1 aprilie 2017 — Un depozit de legume și fructe din Afumați a luat foc. În urma incendiului o persoană a fost găsită carbonizată în unul dintre spațiile depozitului iar o altă persoană, un bărbat de 30 ani, ca urmare a expunerii la fum a fost transportat de o ambulanță SMURD la Spitalul Floreasca. Suprafața afectată a fost de estimată la 2.000 mp.
23 martie 2017 — Un incendiu a izbucnit la o clădire situată pe bulevardul Valea Cascadelor, în București. Focul a cuprins un depozit cu o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. La fața locului au acționat trei autospeciale de stingere, iar alte două au fost trimise pentru intervenție. De asemenea, s-a intervenit și cu o autoscară, fiind prezent și un echipaj SMURD.
12 martie 2017 — Un incendiu puternic a izbucnit la un gater din comuna prahoveană Cosminele, focul fiind stins de pompieri după o intervenție de aproximativ trei ore. Incendiul, provocat de un scurtcircuit electric, a distrus o hală de 500 metri pătrați, birouri, cherestea, materii prime și utilaje, iar pompierii au salvat mai multe utilaje, cherestea, dar și un depozit în care se aflau cinci tone de combustibil.
11 martie 2017 — Un incendiu care a izbucnit la o clădire din cadrul Asociației Pro Vita de la Valea Plopului a afectat o suprafață totală de 400 metri pătrați, respectiv parterul și două etaje ale clădirii aflate în fază de construcție. În incendiul, care a fost provocat de o țigară aprinsă, au ars mobilier și obiecte de uz gospodăresc.
26/27 ianuarie 2017 — Un incendiu s-a produs în noaptea de 26 spre 27 ianuarie la un mall din Capitală, un bărbat rănit a fost transportat în stare de inconștiență la Spitalul "Bagdasar-Arseni". Alte trei persoane au fost asistate de SMURD, însă nu au prezentat probleme majore.
8 septembrie 2016 — O explozie a avut loc într-un cinematograf din zona comercială Promenada Mall din Focșani. În urma exploziei, un bărbat a fost rănit, fiind transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale.
1 august 2016 — Un incendiu a izbucnit la fațada unei clădiri de tip parter, cu patru etaje și mansardă, din Piața Crângași, arderea fiind violentă.
29 iulie 2016 — Un incendiu s-a produs la un depozit de furaje din municipiul Vaslui, unde se mai aflau și anvelope uzate. Incendiul nu s-a soldat cu victime.
14 iunie 2016 — Un incendiu a izbucnit în zona Gării Obor, la o magazie dezafectată, în care se afla un autoturism și material lemnos. Focul a cuprins o suprafață de 200 mp.
5 iunie 2016 — O explozie urmată de un incendiu a avut loc în București, în sectorul 6, în zona Valea Cascadelor, în incinta târgului de vechituri, în urma căreia 12 persoane s-au ales cu arsuri. Nouă persoane au fost transportate la diferite spitale din București.
2 iunie 2016 —Un incendiu a izbucnit la un depozit de deșeuri petroliere amplasat în comuna argeșeană Oarja, la sud de municipiul Pitești. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă și o autospecială pentru accidente chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN). Un incident similar s-a produs pe 26 mai la același depozit de deșeuri petroliere. 
31 mai 2016 —Un incendiu a izbucnit la Penitenciarul din Craiova, în una dintre zonele de deținere. Pompierii au intervenit pentru stingerea focului. 
6 mai 2016 — Un incendiu a izbucnit în Piața Mare din municipiul Brăila, în urma căruia au fost evacuate 120 de persoane, comercianți și cumpărători aflați în zonă, afectați de fumul gros care a cuprins clădirea. Nu s-au înregistrat victime.
6 noiembrie 2015 —Trei persoane au ajuns la spital, în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire de pe bulevardul Magheru din Capitală, aproape de Piața Romană. Un bărbat care a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului a fost transportat la Spitalul de Arși și două femei, la Spitalul Floreasca. Trei persoane au refuzat spitalizarea.

AGERPRES/(Documentare — Cerasela Bădiță, Suzana Cristache Drăgan, Daniela Dumitrescu; editor: Mariana Zbora-Ciurel)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu