Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_jv9hs52l0p1qath45tmro2mer2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
In plin conflict cu Grecia, Erdogan transmite un mesaj UE: 'Ne consideram o parte inseparabila a Europei. Totusi...'

In plin conflict cu Grecia, Erdogan transmite un mesaj UE: 'Ne consideram o parte inseparabila a Europei. Totusi...'

Postat la: 22.11.2020 21:08

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a susţinut că ţara sa, candidată oficială la aderarea la Uniunea Europeană, se consideră o parte inseparabilă a Europei, dar a subliniat că ea nu va ceda în faţa atacurilor şi a dublelor standarde, transmite duminică Reuters, conform agerpres.ro.

''Ne considerăm o parte inseparabilă a Europei... Totuşi, acest lucru nu înseamnă că ne vom pleca în faţa atacurilor deschise la adresa ţării şi a naţiunii noastre, în faţa nedreptăţilor ascunse şi a dublelor standarde'', a spus Erdogan într-o intervenţie în cadrul formaţiunii politice AKP, aflată la guvernare.

Turcia şi Grecia, membre ale NATO, au un diferend major legat de jurisdicţia maritimă şi de drepturile de explorare în Mediterana Orientală din cauza opiniilor divergente privind limitele platoului continental.

Marcel Ciolacu, după ce s-a trecut de 10.000 de decese: Guvernul a pierdut controlul! Situația devine disperată


Ankara a provocat iritarea Greciei în luna august atunci când a trimis în zona disputată nava de studii seismice Oruc Reis.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a atenţionat în cursul acestei luni că retorica Turciei cu privire la dosarul cipriot agravează tensiunile cu Uniunea Europeană şi că Ankara trebuie să înţeleagă că atitudinea sa ''o îndepărtează'' de blocul comunitar.

Turcia a anunţat sâmbătă că extinde până la 29 noiembrie activitatea de explorare seismică în zona disputată din Mediterana Orientală, o decizie care ar putea amplifica tensiunile din regiune.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu