Igor Dodon joaca tare alaturi de Vladimir Putin:Presedintele Moldovei nu va promulga modificarile la Legea Audiovizualului ce prevad combaterea propagandei ruse

Postat la: 07.12.2017 16:55

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat că modificările la Codul Audiovizualului prin care se va interzice difuzarea emisiunilor informativ-analitice ale televiziunilor ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova este un act în contradicţie cu normele europene ce vizează libertatea de exprimare, nu corespunde prevederilor constituţionale privind accesul la informaţie şi demonstrează incapacitatea guvernului şi majorităţii parlamentare de la Chişinău, informează joi IPN.md.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a anunţat că nu va promulga aceste modificări. 'Cu cât majoritatea parlamentară proeuropeană provizorie intensifică retorica anti-rusească şi încearcă să facă totul pentru a deteriora relaţiile cu partenerul nostru strategic, Federaţia Rusă, cu atât mai mult cetăţenii Moldovei văd caracterul distructiv al acestor acţiuni şi pericolul lor, în primul rând pentru economia ţării, iar drept efect - asupra vieţii cetăţenilor de rând', a scris Dodon, conform Agerpres.

'Dacă majoritatea parlamentară crede că astfel de acţiuni o vor ajuta să spulbere dorinţa a 65% dintre cetăţenii Moldovei de a avea relaţii de prietenie cu Federaţia Rusă, să conştientizeze că greşeşte amarnic. În secolul nostru, cel al informatizării, în condiţiile de dezvoltare a internetului, astfel de iniţiative îşi pierd sensul', a mai notat Igor Dodon. Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, propus de către deputaţii Partidului Democrat şi cei ai Grupului Parlamentar Popular European, a fost votat joi, 7 decembrie, de parlamentul de la Chişinău, în a doua lectură, cu 61 de voturi.

Comuniştii şi socialiştii s-au pronunţat împotriva acestui proiect de modificare a Codului Audiovizualului şi au cerut să fie retras de pe ordinea de zi, dar propunerea lor a fost respinsă. În semn de protest, deputaţii PCRM au părăsit sala de şedinţe, iar socialiştii au anunţat că vor vorbi până la sfârşitul acestei sesiuni în plenul parlamentului doar în limba rusă. Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului prevede sancţiuni de la 40.000 până la 100.000 de lei şi chiar retragerea licenţei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu