Huawei nu cedeaza in razboiul declarat de SUA - Gigantul chinez, pregatit sa puna in aplicare planul B

Postat la: 14.06.2019 12:16

Huawei a solicitat înregistrarea mărcii sistemului său de operare Hongmeng în cel puţin nouă ţări şi în Europa, potrivit datelor unui organism al Naţiunilor Unite, semn că ar putea lansa un plan de rezervă pe pieţele sale principale, în condiţiile în care sancţiunile americane îi pun în pericol modelul de afaceri, transmite Reuters, conform news.ro.

Solicitarea a avut loc în urma includerii Huawei de către Statele Unite pe o listă neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu companii americane, inclusiv cu Alphabet, al cărei sistem de operare Android este utilizat şi pe telefoanele Huawei.

De atunci, Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, a solicitat înregistrarea mărcii Hongmeng în ţări precum Cambodia, Canada, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală a Naţiunilor Unite (WIPO).

Compania a mai depus cerere şi în Peru, pe 27 mai, potrivit agenţiei antitrust din această ţară, Indecopi.

Bilanț NEGRU în China - Zeci de morți și sute de mii de persoane evacuate, după ce ploile au atins recorduri istorice în ultimele zile

Huawei are un sistem de operare de rezervă, pentru eventualitatea în care nu va mai putea utiliza softul american, a declarat Richard Yu, director general al diviziei de consum al Huawei, într-un interviu acordat la începutul acestui an publicaţiei germane Die Welt.

Compania, care este al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, nu a prezentat încă detalii despre sistemul de operare.

Cererile de înregistrare a sistemului de operare arată că Huawei vrea să folosească Hongmeng pentru dispozitive ca smartphone-uri, computere portabile, roboţi şi televizoare auto.

În China, Huawei a solicitat înregistrarea mărcii  Hongmeng în august anul trecut şi a primit aprobare luna trecută, potrivit datelor oficiale.

Huawei a refuzat să comenteze.

Potrivit datelor WIPO, primele cereri pentru înregistrarea mărcii Hongmeng în afara Chinei au avut loc pe 14 mai, la Biroul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene şi în Coreea de Sud, după ce Statele Unite au semnalat că vor include Huawei pe lista neagră.

Statele Unite acuză că echipamentele de telecomunicaţii ale Huawei permit spionajul  în favoarea guvernului chinez, dar Huawei neagă acest lucru.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu