Help Net si-a pus 52 de noi farmacii in BUZUNAR, cumparate de la Farmaceutica Remedia

Postat la: 14.02.2020 14:47

Compania Farmaceutica Remedia, cu afaceri în distribuția și comercializarea de medicamente în farmacii, a anunțat că a ajuns la un acord pentru vânzarea a 52 de farmacii către Help Net, o rețea controlată de un grup german, pentru 8,5 milioane euro, potrivit 360medical.ro.

“Farmaceutica Remedia S.A. a semnat contractul pentru vânzarea fondului de comerț aferent a 52 farmacii către Help Net Farma S.A. pentru suma de până la 8,5 milioane euro. Tranzacția este supusă avizării de către Consiliul Concurenței”, a anunțat compania, într-un anunț transmis Bursei de Valori București (BVB).

Farmaceutica Remedia a motivat tranzacția prin nevoia de a crește profitabilitatea companiei, de a asigura resurse de consolidare și de dezvoltare a liniilor de afaceri de perspectivă și de a cristaliza noi direcții inovatoare în domeniulserviciilor de sănătate.

Citeşte şi: ALERTĂ - IPS Teodosie, achitat definitiv

Farmaceutica Remedia, companie cu sediul în Deva, dispunea, până la această tranzacție, de o rețea de aproape 100 de farmacii și este controlată de antreprenorul Valentin Țăruș, care deține 65,5% din acțiuni.

Compania este listată la Bursa de Valori București (BVB) și are o valoare de piață de 51,8 milioane lei (circa 10,9 milioane euro), stabilită pe baza ultimei cotații de închidere a ședinței bursiere.

Farmaceutica Remedia a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 464 milioane lei (circa 100 milioane de euro), în creștere cu 32% față de nivelul din 2017, pe fondul extinderii activității.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu