Hans Klemm: Atat personal, cat și in numele SUA transmit condoleanțe familiei caporalului Madalin Stoica

Postat la: 16.09.2017 10:54

Curajul soldaților români în misiunea NATO din Afganistan continuă să demonstreze cel mai profund angajament față de apărarea libertății și democrației, a declarat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și prietenilor caporalului Mădălin Stoica, precum și camarazilor lui de arme.

41be11a4-c57e-4dbd-b157-5c0e2f8f963b

''Am aflat cu tristețe despre moartea caporalului Mădălin Stoica, ucis într-un incident în Kandahar — Afganistan și despre rănirea altor doi soldați români. Atât personal, cât și în numele Statelor Unite ale Americii, doresc să transmit condoleanțe familiei și prietenilor caporalului Mădălin Stoica, precum și camarazilor lui de arme. De asemenea, le doresc însănătoșire grabnică soldaților răniți'', a transmis ambasadorul Klemm, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Potrivit acestuia, ''curajul soldaților români în misiunea NATO din Afganistan continuă să demonstreze cel mai profund angajament față de apărarea libertății și democrației''.

Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al MApN din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

AGERPRES/(AS — editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu