Hammond: Uniunea Europeana reprezinta 'inamicul' in negocierile privind Brexit

Postat la: 13.10.2017 19:54

Ministrul britanic al finanțelor Philip Hammond a respins vineri acuzațiile unor colegi din Partidul Conservator conform cărora ar avea o abordare prea 'soft' față de Brexit și a subliniat că Uniunea Europeană reprezintă 'inamicul' în negocieri, informează Reuters.

1aa710a9-beef-4a90-8b6b-6a386f60534a

Hammond, care a devenit ținta tot mai multor critici din partea susținătorilor unei abordări de tip 'Brexit dur', a declarat pentru postul de televiziune Sky News că este timpul ca membrii Partidului Conservator să pună capăt disputei legate de poziția pe care Londra ar trebui să o adopte în negocierile cu Bruxelles-ul.

''Înțeleg că oamenii au opinii foarte ferme despre acest subiect, dar mergem toți în același loc, avem toți aceeași agendă'', a spus el într-un interviu acordat în marja unei reuniuni a Fondului Monetar Internațional desfășurate la Washington.

''Inamicul, oponenții, se află de cealaltă parte a mesei. Aceia sunt oamenii cu care trebuie să negociem. Trebuie să negociem intens pentru a obține cel mai bun acord pentru Marea Britanie'', a subliniat oficialul britanic.

Philip Hammond a fost criticat de mai mulți politicieni conservatori, printre care fostul ministru de finanțe Nigel Lawson, pentru că nu este de acord să cheltuiască în prezent fonduri pentru pregătirea posibilității ca Marea Britanie să iasă din UE chiar și în absența unui acord cu Bruxelles-ul.

El a refuzat să precizeze dacă ar vota pentru Brexit în cazul în care ar fi organizat un al doilea referendum pe această temă. Înaintea referendumului din iunie anul trecut, Hammond a susținut rămânerea țării sale în interiorul Uniunii Europene.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu; editor: Sorin Popescu, editor online: Simona Aruștei)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu