Guvernul venezuelean vrea sa reia dialogul cu opoziția

Postat la: 15.08.2019 23:31

Guvernul venezuelean este dispus să relanseze discuțiile cu opoziția, care au fost întrerupte după ce Statele Unite au impus noi sancțiunii asupra țării, a declarat joi ministrul de Externe, Jorge Arreaza, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit Mediafax.

"Președintele Nicolas Maduro a cerut o pauză a discuțiilor, nu ne-am retras definitiv din proces", a declarat Arreaza.

"Desigur că vor exista contacte și vom putea cu siguranță să reluăm dialogul", a adăugat acesta.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaido, a informat miercuri că reprezentanți al Norvegiei, care a avut loc de intermediat, au ajuns la Caracas.

"Reprezentanții Norvegiei sunt aici acum. Vom participa la orice proces va fi mai aproape de soluționarea conflictului", a informat Guaido.

Citește și: Alexandru Cumpănașu aruncă bomba! Este somat de doi politicieni grei să tacă

Președintele american Donald Trump a impus la începutul lunii înghețarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite. Ordinul executiv semnat de Trump depășește cu mult sancțiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA și a sectorului financiar din Venezuela, precum și măsuri împotriva a zeci de oficiali și entități venezuelene.

Statele Unite și majoritatea națiunilor occidentale au solicitat ca actualul lider de la Caracas, Nicolas Maduro, să demisioneze și l-au recunoscut pe liderul opoziției venezuelean Juan Guaido ca președinte interimar legitim al țării.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu