Guvernul schimba legea folosirii pesticidelor, dupa utilizarea intensiva de catre agricultori

Postat la: 13.09.2019 04:08

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, prin Ordonanţă de urgenţă, modificarea şi completarea OUG 34/2012 pentru stabilirea cadrului instituţional de acţiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor pe teritoriul României.

”Prin modificare s-au transpus prevederile Directivei (UE) 2019/782 care se referă la stabilirea indicatorilor de risc armonizaţi şi autoritatea competentă în calculul şi publicarea acestora”, a informat Ministerul Agriculturii.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Indicatorii de risc armonizaţi măsoară progresele înregistrate în îndeplinirea obiectivelor care privesc reducerea riscurilor şi efectelor utilizării pesticidelor asupra sănătăţii umane şi a mediului, promovarea utilizării gestionării integrate a dăunătorilor şi a unor tehnici sau abordări alternative pentru a reduce dependenţa de utilizarea pesticidelor.

Indicatorul de risc armonizat este bazat pe noţiunea de pericol, cantităţile de substanţe active introduse pe piaţă în produsele fitosanitare în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1107/2009, iar Indicatorul de risc armonizat II pe numărul de autorizaţii acordate în temeiul articolului 53 din Regulamentul (CE) nr. 1107/2009.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

”Prin prezenta Ordonanţă s-au stabilit modificări care nu au impact socioeconomic şi folosind datele statistice culese referitoare la produsele fitosanitare şi alte date relevante se vor putea estima tendinţele în materie de riscuri asociate utilizării pesticidelor”, arată Ministerul Agriculturii într-un comunicat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu