Guvernul face un 'EFORT' pentru sistemul de invațamant! Vicepremier: 'Incercam sa direcționam 5% din PIB Educației'

Postat la: 04.12.2019 15:23

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că Guvernul încearcă să direcționeze, 5% din PIB Educației, în 2020, prin efort cumulat al Ministerului Dezvoltării și al Ministerului Fondurilor Europene.

Întrebată dacă Educația va avea, în 2020, 5 al sută din PIB, Raluca Turcan a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că se încearcă acest lucru, „printr-un efort cumulat”.

„În condițiile dificile pe care trebuie să le acoperim cu bugetul de stat pe anul 2020, încercăm ca tot ceea ce înseamnă bani direcționați spre Educație să fie minim 5% din PIB, în sensul în care să avem bugetul Ministerului educației Ministerul Dezvoltării Regionale, bugetul Ministerului Fondurilor Europene, printr-un efort cumulat. Așadar, bugetul de stat, cu fondurile europene, să aloce Educației minim 5% din PIB”, a declarat Raluca Turcan.

Citește și: Liberalii anunță o nouă lege trecută prin asumarea răspunderii parlamentare

Vicepremierul a ținut să precizeze că, la rectificarea bugetară, nu s-au tăiat bani de la Educație.

„Practic, s-a scos o coloană din filă de buget care era doar scrisă și nepregătită”, a mai spus Turcan, referindu-se la un proiect pe fonduri europene care nu fusese încă scris.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu