Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_0mea9co91hu68chbooc7dk92c1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Guvernul da vestea cea mare: Liber la plaja de pe 15 iunie

Guvernul da vestea cea mare: Liber la plaja de pe 15 iunie

Postat la: 22.05.2020 22:48

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat vineri, la Iaşi, că românii se pot gândi la vacanţă în faza actuală a epidemiei de COVID-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat, el adăugând că autorităţile se gândesc, dacă actuala etapă va merge bine, la deschiderea teraselor de la 1 iunie şi deschiderea plajelor de la 15 iunie.

"Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei", a afirmat Tătaru.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

El a declarat că, în ciuda măsurilor de relaxare, populaţia nu trebuie să renunţe la măştile de protecţie şi la distanţarea socială, scrie agerpres.ro.

"Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei. Este vizibil. O avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate. Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă mai avem 17.700 de cazuri în total. Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp în care să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi", a adăugat Nelu Tătaru.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

Ministrul Sănătăţii a efectuat, vineri, o vizită la Iaşi, unde s-a întâlnit cu medicii managerii de spitale, cu care a discutat despre evoluţia cazurilor de coronavirus.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu