Guvernul continua sa se imprumute, iar dobanzile pe care i le dau bancile cresc de la o zi la alta: Finanțele au luat peste 330 de milioane cu 4,5% dobanda

Postat la: 12.02.2019 01:16

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni de la bănci 334,1 milioane de lei la o dobândă de 4,50% pe an, printr-o emisiune de titluri de stat cu o maturitate reziduală de 86 de luni. Dobânda este mai are cu 0,5% decât împrumutul de săptămâna trecută.

Conform datelor publicate de Banca Naţională a României, volumul total al cererii a fost de 506,6 milioane de lei, iar valoarea nominală a emisiunii a fost de 300 milioane de lei.

Citește și: Vești bune pentru Cristi Borcea! Cum ar putea scăpa de închisoare

Marţi este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

MFP a planificat, în februarie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 1,9 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 1,5 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Citește și: Isărescu: ‘Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR’

Faţă de luna ianuarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mici cu un miliard de lei. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu