Guvernul australian a anulat viza comentatorului de extrema-dreapta Milo Yiannopoulos

Postat la: 16.03.2019 13:23

Guvernul australian a anulat viza comentatorului de extremă-dreapta Milo Yiannopoulos la o săptămână după aceasta a fost aprobată personal de ministrul Imigraţiei, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Ministrul Imigraţiei, David Coleman, a declarat sâmbătă că afirmaţiile legate de Islam făcute de Yiannopoulos, pe fondul atacurilor de la Christchurch, „sunt revoltătoare şi creează ură şi diviziune” şi că Yiannopoulos nu va putea intra în ţară.

Decizia vine la o săptămână după ce Coleman i-a aprobat viza lui Yiannopoulos în ciuda sfaturilor Departamentului de Afaceri Interne, care a afirmat că americanul nu va trece de „testul de caracter” pentru a intra în Australia.

Coleman a afirmat că atacul din Christchurch este „un act malefic pur” asupra „musulmanilor care îşi practicau religia în pace”.

Citește și: Angela Merkel: Germania şi Franţa vor pleda pentru elaborarea unei 'strategii industriale europene' la summitul Consiliului European

Purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist din Australia pentru cetăţenie şi multiculturalism, Tony Burke, i-a cerut mai devreme sâmbătă lui Coleman să trateze extrema dreaptă la fel ca pe celelalte forme de extremism şi să îi anuleze viza lui Yiannopoulos.

„Acum câteva zile, guvernul a intervenit împotriva departamentului pentru a-i oferi o viză cuiva care are un turneu aici în Australia pentru a instiga la ură împotriva musulmanilor. Aş fi uimit dacă guvernul chiar îi va acorda acea viză”, a afirmat Burke.

Departamentul pentru Afaceri Interne din Australia are capacitatea de a bloca o persoană din a obţine o viză pe baza caracterului dacă autorităţile decid că există un risc că persoana respectivă va comite o infracţiune, va hărţui oameni, va instiga la ură sau va demoniza un segment al comunităţii australiene.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu