Grupul israelian Elbit Imaging, amendat in SUA pentru plati nejustificate. Suspiciune de fapte de coruptie

Postat la: 14.03.2018 10:40

Grupul israelian Elbit Imaging, principalul acționar al dezvoltatorului imobiliar Plaza Centers, care se ocupă de mulți ani de transformarea Casei Radio într-un centru comercial, a acceptat să plătească o amendă civilă de 500.000 de dolari în SUA, după ce autoritățile americane au decis că israelienii au încălcat legea și au plătit nejustificat 14 milioane de dolari unor consultanți pentru proiectul din România, informează Profit.ro.
 

 “Între 2007 și 2012, Plaza Centers a plătit consultanților, direct și indirect, aproximativ 14 milioane de dolari. Directorii din conducerea Plaza Centers au autorizat aceste plăți, deși documentele aduse în sprijinul plăților nu au identificat serviciile furnizate de consultanți conform contractelor”, este concluzia Autorității americane pentru Reglementarea Pieței de Capital (SEC).

 
Grupul Elbit, listat pe bursa Nasdaq, a fost investigat în SUA după ce a raportat, voluntar, nereguli descoperite în legătură cu proiectul Casa Radio, deținut în parteneriat cu statul român și grupul turc Kucuk.
 
Prin intermediul Plaza Centers, israelienii dețin mai multe terenuri în România pentru dezvoltări de centre comerciale. Plaza Centers se află în proces de reorganizare a afacerilor din 2013. În octombrie anul trecut, Plaza Centers a anunțat că a vândut două terenuri, din Timișoara și Constanța, pentru 8,5 milioane de euro și că a obținut PUZ-ul pentru transformarea Casei Radio în complex comercial.
 
Articolul integral poate fi citit pe Profit.ro. 
Sursa foto: Elbit Imaging
 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu