Gigi Becali, ironii catre Dan Petrescu: 'Vreau sa-i dea lui Dan numai arbitraj video'

Postat la: 07.12.2017 12:54

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, joi, că vrea ca toate la meciurile echipei CFR Cluj să fie arbitraj video. Însă la partidele echipei CSU Craiova nu e nevoie de ajutorul tehnologiei, consideră omul de afaceri.

"Eu n-am nevoie de arbitraj video, pentru că eu îi bat şi gata! Nu-i mai bat 1-0, îi bat cu 2, 3-0 şi nu mai e nevoie de arbitraj. Eu vreau la Dan (n.r. - Petrescu), numai lui Dan să-i dea, să-i dea lui Dan numai arbitraj video vreau. Dar cel mai important e ca Steaua - CFR să aibă tot timpul arbitraj video sau Steaua - Craiova. Dar nu e nevoie să-i dai lui Craiova arbitraj video, că nu o avantajează pe Craiova niciodată şi nici n-a avantajat-o pe Craiova nimeni. Ăstai adevărul, nu s-a greşit niciodată în favoarea Craiovei", a declarat Becali, la Pro X, conform News.ro.

Gigi Becali se teme de faptul că şi cu ajutorul tehnologiei unii arbitri nu vor şti ce decizie să ia. El ar fi vrut ca meciurile din play-off-ul Ligii I să fie conduse de arbitri străini.

Citește și: Becali îi transmite lui Şumudică: 'Dacă-i şi baţi şi îi mai şi iei la mişto, turcii te împuşcă. Lasă-l pe Dică în pace!'

"Problema e că o să se ducă la televizor şi o să vină şi nu o să ştie ce hotărâre să ia, nu ştie ce... Dacă-l văd pe Mureşan la meciul cu Iaşi că face fault în atac, îi pune piedică lui ăla şi îi dai 11 metri lui Dan Petrescu, înseamnă că arbitrul ăla care a dat, ăla nu ştie nici la televizor să vadă. Că ăla a văzut ca la televizor, era la doi metri. Arbitrul ăla care a dat 11 metri acolo, nu mai ţin minte care era (n.r. - Lucian Rusandu), şapte televizoare dacă-i dai nu ştie să interpreteze penaltiul. D-aia i-am spus lui Gino:

Patronul FCSB l-a contrazis pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, care a afirmat că implementarea arbitrajului video costă foarte mult: "Nu e bine un singur meci pe etapă. Toate meciurile trebuie. Am înţeles că deocamdată se experimentează. Nu e vorba de bani, că nu costă mulţi bani, că poate fi găsit sistemul la noi, se cumpără sistemul de la noi, din România. Eu nu vreau să-l contrazic pe Gino (n.r. - că e sistemul scump), pentru că Gino e prietenul meu. Dar dacă baţi câmpii, după aia te contrazic. Când spui între 600 (n.r. - de mii) şi 800, sau 700 şi un milion, cred, există afacere, dar când spui între 600 şi un milion jumătate, ce-i aia? Nu am auzit aşa ceva, marjă între şase sute şi un milion jumătate? Adică mai mult decât dublu, vezi-ţi de treabă! Cam 600, 700.000 e un sistem şi nu e niciun fel de problemă."

Arbitrajul video (VAR) va fi implementat şi în Liga I, începând din sezonul viitor, a anunţat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, după Adunarea Generală a ligii. Preşedintele ligii speră că în cazul obţinerii finanţării necesare, sistemul VAR să fie introdus chiar din play-off.

"Cu 13 voturi pentru şi o abţinere, s-a hotărât ca arbitrajul video să fie implementat în Liga 1, din sezonul 2018-2019. Însă, dacă vom găsi finanţarea necesară, atunci ne dorim ca acest arbitraj video să-l încercăm chiar din play-off-ul acestui sezon. Vom alege un singur meci, din martie, pentru a vedea cum funcţionează. Am ieşit la 600.000 de euro -700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă şi până la 1,5 milioane de euro pe două sezoane”, a a declarat Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

În acest sezon, arbitrajul video este folosit în Bundesliga şi în Serie A, iar din sezonul viitor va fi folosit şi în LaLiga.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu