Gheorghe Dinca are pagina de CRIMINAL IN SERIE, pe Wikipedia: De ce au cerut romanii stergerea articolului

Postat la: 16.08.2019 06:40

Bărbatul din Caracal care a îngrozit întreaga Românie, Gheorghe Dincă are propria pagină pe Wikipedia. Celebrul site i-a dedicat „Monstrului din Caracal”, cum a fost supranumit, o pagină întreagă intitulată „criminal în serie român”. Pagina încropită în grabă conține foarte multe inexactități, fapt care a stârnit nemulțumirea internauților. Inexactitățile din cuprinsul paginii i-a determinat pe internauți să ceară Wikipedia să șteargă pagina, motivându-se faptul că „articolul nu este relevant pentru Wikipedia” și că „nu orice criminal trebuie să aibă o secţiune dedicată”.

Citește și: Lovitură dură pentru Viorica Dăncilă! Consilierul premierului suspect de delapidarea unei sume uriașe

„Gheorghe Dincă, (n. 27 mai 1953, Caracal, România) este un criminal în serie român. A ajuns in atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta. În cursul anchetei a ieșit la iveală că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime. Ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere. S-a descoperit prin urma testelor ADN că rămășițele arse de Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei. În următoarele zile se cercetează moartea Luizei, fata în vârstă de 18 ani. Apar însă și câteva informații eronate sau inexacte. Gheorghe Dincă este oficial șomer, el câștigându-și existența din vânzarea de fier vechi, bișniță și recent, se pare, în urma acuzațiilor care i se aduc și perchezițiilor de către DIICOT , din traficul de persoane. Gheorghe Dincă s-a pensionat în decembrie 2018. S-a dovedit prin verificarea resturilor de rămășițe omenești că el le-a omorât pe cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. INML a transmis că oasele ridicate din locuința lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu. Fragmentele osoase găsite recent la marginea unei păduri din Caracal nu au fost încă identificate de specialiști”, se arată în cuprinsul articolului dedicat lui Gheorghe Dincă pe Wikipedia.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

Gheorghe Dincă a intrat în atenția mass-media după ce numele său a fost legat de răpirea, sechestrarea, violul și uciderea unei tinere de 15 ani din Caracal, Alexandra Măceșanu. Pe parcursul cercetărilor anchetatorii au extins acuzațiile, lui Dincă fiindu-i imputată încă o victimă, Luiza Melencu. Dincă a recunoscut acuzațiile, iar acum anchetatorii încearcă să probeze comiterea faptelor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu