Germania adopta noi masuri pentru combaterea antisemitismului

Postat la: 13.07.2018 17:14

Guvernul german va înfiinţa centre de raportare a incidentelor de antisemitism, în urma celor înregistrate în ultimele luni, a declarat comisarul naţional pentru combaterea antisemitismului, Felix Klein, într-un interviu publicat vineri şi citat de dpa, preluata de agerpres.


'Societatea nu trebuie să-şi îngăduie să fie indiferentă la atacuri antisemite şi, din acest motiv, trebuie să considerăm o problemă incidentele care cad sub pragul unui act infracţional şi să reacţionăm la ele', a declarat Klein pentru cotidianul Rheinische Post.

Centrele vor fi înfiinţate în toate oraşele mari, pe modelul unui centru de cercetare şi informare asupra antisemitismului de la Berlin, şi vor fi finanţate prin Ministerul pentru Familie.

'Obiectivul meu este să obţinem o imagine a numărului de incidente antisemite ce cad sub pragul de infracţiune, precum comportament necivilizat, graffiti, ostilitate făţişă', a arătat Klein. El şi-a exprimat speranţa că acest sistem va putea fi lansat până la sfârşitul anului.

'Mai întâi trebuie să stabilim criteriile pentru ceea ce considerăm a fi un incident antisemit', a explicat oficialul german.

În luna aprilie, un tânăr israelian ce purta kippa a fost bătut cu o curea de un tânăr sirian, pe o stradă din Berlin.

Sâmbătă, un sirian care avea asupra sa un pandantiv cu Steaua lui David a fost lovit şi trântit la pământ într-un parc din capitala germană.

Şi mai recent, joi, la Bonn, un profesor american a fost insultat de un tânăr de origine palestiniană, care i-a smuls kippa de pe cap, menţionează dpa.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu