General Motors 'cade in genunchi' in fața angajaților: Continuarea grevei, care dureaza de doua saptamani, ar putea falimenta compania

Postat la: 12.10.2019 20:39

General Motors (GM) a făcut un pas neobișnuit de a face apel direct la angajații săi sindicalizați printr-o scrisoare prin care a prezentat cea mai recentă ofertă menită să pună capăt grevei care durează deja de o lună, costând compania peste un miliard de dolari, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

În timp ce a subliniat angajamentul GM în fața procesului de negociere colectivă, scrisoarea, semnată de Gerald Johnson, vicepreședinte executiv pentru producția globală, ignoră conducerea United Auto Workers (UAW) și subliniază frustrarea lipsei de progres în încheierea unui conflict care a costat deja compania mai mult de 1 miliard de dolari.

Greva UAW a început pe 16 septembrie, cei 48.000 de membri ai sindicatului din GM solicitând salarii mai mari, siguranţă locurilor de muncă, o pondere mai mare a profitului și protecția prestațiilor medicale.

Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: Sfârșitul PSD a fost adus de decizia lui Liviu Dragnea din 2017

Credit Suisse a estimat că pierderea ar putea atinge aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

În cadrul ofertei revizuite, GM a sporit suma pe care intenționează să o investească în Statele Unite la aproximativ 9 miliarde de dolari din oferta anterioară de 7 miliarde de dolari, potrivit unei surse.

Din noul total, 7,7 miliarde de dolari vor fi investiți direct în uzinele GM, restul urmând să se asocieze la întreprinderi comune, inclusiv o potențială uzină de baterii în apropierea fabricii din Lordstown, Ohio, care a fost inactivă până în prezent.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu