Ganiturile care circulau prin zona unde a deraiat un tren plin cu motorina au fost deviate

Postat la: 12.08.2018 13:14

Circulația trenurilor va fi deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulației pe Magistrala CF 900 pe distanța Craiova - Caracal, anunță CFR, scrie Mediafax.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, în urma accidentului feroviar produs de operatorul de marfă Grup Feroviar Român, prin depășirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulație aflat pe culoarea roșie, viaductul Cârcea este afectat pe firul I de circulație, pe care s-a produs deraierea.

Firul II de circulație, respectiv structura viaducutului pe firul II, nu este afectată.

”După evaluarea primară de către personalul de specialitate CFR, s-a hotârât ca circulația trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulației pe Magistrala CF 900 pe distanța Craiova - Caracal”, arată CFR.

Traficul feroviar este blocat în județul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat duminică dimineață. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.

Mecanicul trenului de marfă era băut.

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmește dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, infracțiune specifică lucrătorilor de cale ferată, și distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situații este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu