GAMING: FIFA 18

Postat la: 17.09.2017 10:25

La 29 septembrie 2017, este lansat pe piața internațională de gaming titlul FIFA 18, dezvoltat de studiourile EA și publicat de EA Sports, potrivit www.easports.com. FIFA 18 va putea fi jucat pe platformele Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One și Nintendo Switch.

474bdaba-0892-44f0-96f5-5c6a54ab23b9

Sursa foto: EA SPORTS FIFA / Facebook

Noul joc din seria FIFA, cel cu numărul 25, îl are pe super-starul portughez Cristiano Ronaldo pe copertă. Este cel de-al doilea din serie care folosește motorul grafic Frostbite 3.

FIFA 18 cuprinde copii fidele ale 52 de stadioane din 12 țări, la care se adaugă 30 de terenuri de fotbal generice. Fiecare dintre cele 20 de arene de joc ale echipelor din Premiere League este reprezentată în joc, iar printre comentatorii care și-au împrumutat vocile jocului se numără Martin Tyler, Alan Smith, Ron Atkinson și Andy Townsend.

Printre noutățile aduse se numără FIFA 18 Ultimate Team Icons, o versiune îmbunătățită a ''Legendelor'', jucătorii având posibilitatea să includă în echipele de start fotbaliști emblematici din istoria acestui sport precum Pele, Ronaldo, Thierry Henry și Maradona. De reținut că această caracteristică nu va fi disponibilă decât în variantele jocului destinate platformelor de ultimă generație.

Pentru pasionații de FIFA 17, și nu numai, EA reintroduce modul Journey, care le permite să intre în pielea unui jucător profesionist, pe nume Alex Hunter, și să avanseze în carieră. Pentru cei care l-au jucat anul trecut, există posibilitatea de a continua povestea de unde au rămas, păstrându-și toate trofeele obținute. Cei nefamiliarizați cu Journey vor putea urmări un clip introductiv. Posibilitățile de personalizare a jucătorului, de la echipament și până la aspectul feței, sunt extrem de generoase.

La capitolul ''echipe de club'', își face apariția Islanda, după prestația entuziasmantă din cadrul Euro 2016.

În ce privește modificările de gameplay, cei de la EA promit o fluiditate crescută a paselor și șuturilor la poartă. Totodată, i se dă jucătorului posibilitatea de a efectua driblinguri complexe și de a ajusta traiectoriile imprimate mingii. În acest sens s-au folosit de așa-numita Real Player Motion Technology, un sistem de animație capabil să emuleze cu precizie reacțiile și mișcările jucătorilor reali.

Alte tehnici cinematografice au fost folosite pentru generarea umbrelor de pe terenul de joc, a mediului ambiental, a atmosferei din tribune.

Seria de jocuri video FIFA a apărut în 1993. Deși existau deja jocuri de fotbal virtual, precum Sensible Soccer, Kick Off sau Match Day, franciza FIFA s-a remarcat prin faptul că a fost, încă de la început, licențiată de Federația Internațională de Fotbal. Acest lucru i-a permis să includă, uneori în exclusivitate, echipe sau chiar campionate întregi, precum Bundesliga, Premier League sau Serie A.

Unul dintre cele mai de succes episoade ale seriei a fost FIFA 12, distribuit în 51 de țări și care cuprinde meniuri și comentarii în 18 limbi. A fost achiziționat în peste 100 de milioane de copii, devenind cel mai bine vândut joc de simulare sportivă din lume și unul dintre cele mai bine vândute jocuri video pe plan internațional. Precedentul episod al seriei, FIFA 17, a fost lansat la 29 septembrie 2016.

AGERPRES (Documentare — Horia Plugaru, editor: Mariana Zbora-Ciurel)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu