Gabriela Firea, dupa ce Bucureștiul a depașit rata de intrare in SCENARIUL ROȘU: 'Nu se poate aplica! Prefectul este in concediu'

Postat la: 18.10.2020 13:39

Bucureştiul a înregistrat duminică peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție. Concret, indicele este 3,02 la mie în București.

Conform celor mai recente decizii ale autorităților, în zonele în care incidența depășește 3 la mie purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise. Activitatea teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor ar urma să fie sistată când incidența este peste 3 la mie. Atingerea pragului de 3 la mie ar putea afecta și învățământul.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Încă primar al Bucureștiului, Gabriela Firea a precizat că populația Bucureștiului este mult mai numeroasă decât cea anunțată de autorități, de 2,2 milioane de locuitori, ci este de aproape 3,5 milioane.

”Scenariul roșu nu se poate aplica, atâta vreme cât rata de infectare se raportează la o cifră a populației de acum 10 ani, care nu mai este de actualitate. Prefectul este în concediu, nu putem noi convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Politicienii preferă să se îmbolnăvească toți elevii, toți părinții, toți bunicii, toți nepoții doar ca să nu închidă școlile, pentru că un sondaj făcut relevă că peste 70% din părinți nu vor să se închidă școala.”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu